Conservatorium Hotel

Het in december 2011 geopende Conservatorium Hotel is het eerste hotel van de nieuwe collectie “The Set Hotels”. Het hotel kent een restaurant en een brasserie en bar “Tunes” waar de Nederlandse chef Schilo van Coevorden kookt. Schilo kennen we al onder meer van het aan de Keizersgracht gelegen hoofdstedelijke Blakes & College Hotel en heeft tussentijds een uitstap gemaakt naar Spanje, alwaar hij in Marbella nog steeds zijn eigen restaurant “Schilo” heeft.
De Conservatorium Brasserie & Lounge is dagelijks geopend voor ontbijt, lunch en thee en diner. De kaart is in het Engels en ook de gehele setting doet internationaal, Londens, aan. Je waant je even in Londen. Mooie mensen, prachtig design en veel roering. De kaart kent de klassieke brasseriegerechten, zoals kreeft, oesters, kaviaar, maar ook slakken, salades, bitterballen en kroketten. Er is een wisselend daggerecht.
Omdat ik dr. Frank toch niet geheel in de steek wil laten, at ik vooraf, gezamenlijk met mijn tafelgenoot, een salade nisoise. Goed op smaak, witte tonijn en dun geschaafde, geblancheerde snijboon. Als hoofdgerecht at ik de “lemon sole meunière”. Prachtig gebakken, alleen geen Noordzee tong, maar Atlantische tong. Mijn tafelgenoot at de “cornfed chicken” met dragonsaus, eveneens goede cuisson en goed op smaak.

Er is een goed assortiment huiswijnen per glas te bestellen. Wij dronken de Chablis van Hameling 2009. De prijzen zijn stevig en ook Londens te noemen. Lunch bij het Conservatorium is een spektakel en een aanwinst voor Amsterdam.

20120317-091450.jpg

(Visited 101 times, 1 visits today)