Gezelligheid bij Lokaal in Naarden-Vesting

Met lokaal eten is niets mis. De geoefende lezer weet dat de DF, man van de wereld, van reizen houdt. Dit keer gaat de reis een keer zonder CO2-verslindende vlucht, we reizen met een elektrische auto naar het zeven kilometer verderop gelegen Lokaal.

Lokaal heeft een patron die de telefoon aanneemt, de inkopen doet, staat te koken, bedient en die heet Rogier. Rogier is een wereldvent. Mijn vriend Willem zeurt al jaren aan mijn kop dat ik toch “echt een keer bij Rogier moet gaan eten”. Inmiddels begrijp ik waarom.

In een prachtig monumentaal hoekpand in het monumentale Naarden-Vesting is Lokaal al jarenlang de huiskamer van de Gooische culy’s. De ontvangst is vanzelfsprekend allerhartelijkst. De DF is een druk bezet man en licht chaotisch, dus de reservering is telkenmale verzet, we komen een uur te laat, etc. etc., maar dat maakt Rogier helemaal niet uit.

Rogier serveert een wisselend 4-gangenmenu van € 58,-. Geen geld! Wij kiezen ervoor om à la carte te eten. Je kunt kiezen uit 3 voorgerechten, 2 tussengerechten, 2 hoofdgerechten en 2 nagerechten. De voorgerechten zijn € 13,-, de tussengerechten € 18,-, hoofdgerechten € 23,- en nagerechten gemiddeld € 10,-. Allemaal heel vriendelijk geprijsd.

Mijn favoriete voordeurdeler trapt af met een vegetarisch voorgerecht, burrata met gele biet, tomaat, aubergine, basilicum en balsamico (heerlijk!). De DF kiest voor de platgeslagen kwartel van de houtskoolgrill, met zuurkool, vingotto en tuinkers, een heerlijk gerecht. Natuurlijk niet à la minuut bereid, eerlijk gezegd proef je dat wel, maar het gerecht  is wel lekker.

We delen een ravioli met venusschelpen, zalig!

Dan het hoofdgerecht: de Ravioli gevuld met ricotta en munt, met een boter-saliesaus, artisjok en waterkers (voor ’t spichtige wicht), heerlijk! De DF, de gelukkige bezitter van een godenlichaam, zet zijn tanden in een biefstuk van rundersukade, schorseneer, pastinaak, cavolo nero, eigen jus en salsa verde, eveneens lekker. Een prachtige cuisson, de rundersukade is natuurlijk werkvlees, maar als je het vet en de “ketting” er goed vanaf snijdt, houd je een prachtige biefstuk over die smaak heeft. De DF is zelf gek van cavolo nero, zal hij dan toch Italiaans bloed in zich hebben?

Intussen kijkt de DF rustig om zich heen en geniet hij van de mensen om zich heen. Er zit een licht hitsig modelletje “op 15:00 uur”, die een tinderdate blijkt te hebben met een eveneens licht hitsige vijftiger. Dit biedt de DF nog hoop. Hij kijkt naar links en mompelt iets van: “Pas maar op jij, voordat je het weet, zit de DF een tafel verderop”. Als blikken konden doden, had er nu op deze website, in plaats van dit blog, mijn overlijdensaankondiging gestaan.

Enfin, het mocht de pret niet drukken. Het tempo zat er lekker in, met een glas Saint-Véran huiswijn en een bonnetje van € 128,- liepen wij tevreden naar buiten. Waar voor je geld, klassieke keuken, gezellige zaak, ongelofelijk leuke patron. Een aanrader!

4 out of 5 stars (4 / 5)
(Visited 447 times, 1 visits today)