La Pepica, Valencia

Mijn vriend Frank blijkt een verborgen talent te hebben voor het vinden van fijne zaken. Op weg naar het strand wil hij nog heel even restaurant “La Pepica” bezoeken, want daar moet je zijn, aldus Frank. Enigszins verontrust kijken we elkaar aan, maar niets is wat het lijkt in het leven, zo ook niet mijn vriend Frank.
Bij binnenkomst springen de tranen in mijn ogen. Het eerste wat ik zie, is een kreeftenbassin, een gigantische keuken waar 40 liter pannen op het vuur staan en 9 koks met zwarte baretten op, die paella staan te bereiden alsof hun leven ervan afhangt. Mooier wordt het niet. Instinctief voelt de DF aan, hier moeten we zijn!
Omdat het ontbijt nog kort achter ons lag, besluiten we wat kleine hapjes te eten. We gaan midden in deze grote, oude zaak zitten.
We bestellen brood met knoflook en tomatensalade. Wat is er lekkerder dan perfect geroosterd brood met verse tomaten, peper en zout en een scheut olijfolie? Omdat we op één been niet kunnen staan, besluiten we ook de gamba’s met knoflook, de poulpo gallega, sepia a la plancha, calamaris romana, ansjovis met tomatensaus, de mosselen en twee stukken taart te bestellen. In het glas de oude vertrouwde AlbarinO van Valminor. De dag ervoor dronken we hem nog voor EUR 24,– per stuk, hier kostten 2 flessen EUR 24,–.
In het restaurant lopen oude, traditioneel geklede obers rond, met een zwart vest, zwarte broek, witte hemden en zitten 300 schreeuwende Spanjaarden in een gigantische eetzaal onder tl-licht romantisch te eten. De muren zijn bezaaid met oude familiefoto’s, traditioneel blauwe Spaanse tegeltjes, een lichte emotie maakt zich van mij meester. Intussen eten we en drinken we als Spanjaarden en worden we opgetrommeld om na de lunch van een uur of vier een voetbalwedstrijd te spelen. De DF besluit terplekke af te haken, een bedje op het strand te zoeken, alwaar een Thaise mevrouw over zijn rug loopt. Het leven in Valencia is goed. Als je in de buurt bent, eten bij La Pepica. Eerlijk is eerlijk, de poulpo gallega was bij Seller d’Carmen beter, maar qua sfeer en ambiance denk ik dat je in Valencia niet beter tegenkomt dan La Pepica.

La Pepica, “Especialidad en paellas y Mariscos
Paseo Neptuno 6 – Playa de Levante – Valencia
Tel.: 0034 – 963710366 (reserveren niet nodig, er gewoon heengaan, schreeuwen om een tafel en het genietertje aan)

20131011-224105.jpg

(Visited 1.648 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Dr.Bubbels oktober 11, 2013 at 11:20 pm

    Jij hebt mij overtuigd! Volgende keer in Valencia is this The Place to enjoy! ( lekker genieten)