Truffels zoeken op Torre del Tartufo

Torre del Tartufo

In de Toscaanse heuvels, in de buurt van Arezzo, ligt op een heuvel de mooiste en misschien wel beste kookschool van Italië: Torre del tartufo.
Chef Franco zwaait er de scepter. Franco wordt niet snel onrustig. Ooit chef geweest op een cruise schip van formaat.

Niets is fijner dan koken met een stel vrienden, drie afwashulpen, een goed glas wijn en een chef die in staat is om je een techniek of gerecht goed uit te leggen.

Torre del tartufo is een oud landhuis, met de toren van een burcht, originele pizza oven in de muur, de fundamenten zijn van 1300 en kan 20 gasten hebben. Ieder een eigen kamer met open haard, prachtige badkamer, een aanrader!

Rondom Tartufo ligt 12 hectare land, met daarop Hazelnoot- en eikenbomen met truffelsporen. Witte truffels vind je veelal bij Hazelnootbomen. De DF is gek op witte truffels, dus al snel verschijnt Carlo met zijn speciale truffelhond een Lagotto Romagnolo. Zo’n hondje kost € 10.000,00 en kan pas na 2,5 jaar opleiding truffels vinden. Hij leert het met melk met daarin truffelschaafsel. Dat is nou nog eens wat je noemt een “hondenleven”

Het regent pijpenstelen, niet goed voor de neus van de truffelhond, tenzij zij echt goed zijn, en dat was gelukkig het geval! Wij vinden een paar kleine zwarte truffels. Gelukkig heeft Carlo gisteren een kleine 200 gram topkwaliteit witte truffel gevonden, die ik voor een zacht prijsje kon overnemen.

Wat zal mijn koffer lekker ruiken!

Torre del Tartufo

IMG_1213.JPG

(Visited 129 times, 1 visits today)